ACTUEEL

EEN INBREKER GAAT NOOIT MET VAKANTIE.

Het maakt niet uit wat voor jaargetijde het is…..zoals nu, volop zomer, een inbreker gaat nooit met vakantie.

Daarom zijn onderstaande tips het hele jaar van toepassing.

  1. Als u de woning verlaat, al is het maar even, sluit dan alle ramen en deuren goed af en draai alles op slot, ook op de bovenverdieping. Vergeet het WC-raampje en de schuurdeur niet.
  2. Zorg voor een goed sleutelbeheer; wees zuinig op uw sleutels, leen ze niet zomaar uit, maak niet te veel duplicaten en bevestig vooral geen adreslabel aan uw sleutelbos. Leg ook geen sleutel onder de deurmat of bloempot, dit zijn geen geheime plaatsen.
  3. Laat bij afwezigheid ’s avonds of ’s nachts altijd op diverse plaatsen in en om de woning licht branden. Denk eraan dat één enkel lampje daarbij niet genoeg is: inbrekers zien dit vaak juist als het signaal veilig. Dit lost u op door een tijdschakelaar te gebruiken.
  4. Berg opklim-materiaal zoals een ladder, vuilniscontainer of tuinmeubilair altijd op, of leg deze deugdelijk vast. Laat ook geen (tuin) gereedschap rondom uw woning liggen.
  5. Draai sloten altijd op het nachtslot. Zit uw voordeur wel dicht, maar is deze niet op slot gedraaid, dan kan een inbreker makkelijk met een bankpasje of stuk plastic naar binnen komen, middels de ‘flippermethode’.
  6. Laat geen sleutels aan de binnenkant van je deur zitten. Een inbreker kan een raam inslaan en vervolgens in een handomdraai uw deur openen of binnenkomen via de ‘gaatjesboormethode’.
  7. Zet uw vakantieplannen niet op social media. Wees ook voorzichtig met uw afwezigheidsbericht op je voicemail en in uw e-mailprogramma.
  8. Voorkom bij langere afwezigheid dat uw huis een onbewoonde indruk maakt. Zorg dat de binnenkomende post regelmatig wordt opgeruimd. Laat de tuin onderhouden (een on- gemaaid gazon spreekt boekdelen), zet een auto voor de deur en vraag buren een oogje in het zeil te houden.
  9. Vergeet niet uw schuur goed af te sluiten! Hier kan een inbreker gereedschap vinden om mee in te breken.
  10. Berg uw waardevolle eigendommen en kostbaarheden goed op.

ASB Inbraakbeveiliging wenst u

een zonnige en veilige zomer.